מלר"ד (מרכז לרפואה דחופה) שניידר -
סיפורה של מחלקה ייחודית
סיפורה של המחלקה לרפואה דחופה של המרכז הרפואי לילדים שניידר ייחודי משום שזוהי מחלקה שמשמשת הרבה יותר מחדר מיון בבית חולים לילדים, בית חולים עצמאי שהוא היחיד באזורנו שמוקדש לטיפול ואשפוז ילדים ונוער מגיל 18-0 במחלקה, שהיא למעשה מקום קבלת הפנים הראשון של מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל.
צוות המלר"ד מונה כמאה אנשי מקצוע שמקבלים את הילדים ומלוויהם ומעניקים להם שירות וטיפול רפואי מלא במקום 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע ולאורך כל ימות השנה ללא הפסקה.
מטרתה העיקרית של המלר"ד היא להעניק את הטיפול הרפואי הטוב ביותר, בשאיפה שלא לאשפז את הילדים שלא לצורך או להעביר אותם לבדיקות נוספות בשאר מחלקות בית החולים.
התוצאה המרשימה של גישה זו מדברת בעד עצמה – מתוך כ-58,000 ילדים שבאים למלר"ד בכל שנה, כ-50,000 מהם משוחררים הביתה ורק בסביבות כ-8,000 ילדים ממשיכים לאשפוז או המשך טיפול במחלקה.
גישת טיפול ייחודית
כל הבדיקות והטיפולים במחלקה אחת, ככל האפשר
המלר"ד פועל ברוח הגישה שיש לתת מענה רפואי כולל כבר בביקור הראשון, כדי לצמצם ככל האפשר את הצורך באשפוז או המשך בירורים במחלקות או מרפאות נוספות שלא לצורך.
בהתאם לכך, המלר"ד ערוך ומצויד במלואו לביצוע בדיקות שונות וטיפולים רבים, מבדיקות דם ועד סריקות אולטרסאונד וכלה במכשור חדשני ביותר.
ציוד זה ייחודי משום שחלקו הוכנס לשימוש במלר"ד לראשונה בישראל וזאת כדי לקצר תהליכים ולערוך את רוב הפרוצדורות הרפואיות במלר"ד, חלקו נקנה לאחר שמתנדבי עיר"ד המלווים את המלר"ד יותר מעשרים שנה איתרו את הצרכים הייחודיים שלו תוך כדי התייעצות עם מנהל המחלקה ומנהלת הסיעוד.
חלק מהציוד הרפואי החדשני נמצא שם כתוצאה מההבנה שככל שהמלר"ד יוכל לקבל מיידית מקסימום תשובות במקום, כך יוטב עם המטופל, תקוצר השהייה במלר"ד והצוות הרפואי יוחל לקבל החלטות מהירות וטובות והילדים יוכלו להשתחרר לביתם עם המלצות להמשך טיפול ומעקב.
ואכן, המלר"ד מתגאה בכך שרק כאחד משישה ילדים מכלל המתקבלים במלר"ד מאושפז במהלך הביקור להמשך ברור/טיפול, דבר שמייעל מאוד את העבודה ומאפשר להעניק שירות לעוד ועוד ילדים ומלוויהם.
המחלקה לרפואה דחופה שהגיעה למצוינות
כ-58,000 ילדים ובני נוער עוברים במלר"ד שניידר לאורך השנה ורובם משתחררים כבר לאחר קבלת הטיפול ו/או ההבחנה בביקורם במלר"ד, עם המלצות להמשך טיפול ו/או הפניות בהתאם.
תוצאות של בדיקות מקיפות שנערכות להם בציוד החדשני של המלר"ד, מבלי שיצטרכו להתאשפז, חוסכות להורים ולמטופלים זמן והמתנה מיותרים.
סגל הרופאים והאחיות במלר"ד נעזר לשם כך לא רק בציוד המתקדם שנקנה במיוחד למלר"ד, אלא גם בידע שנרכש בהכשרות שונות ומקיפות ובכנסים מקצועיים שאליהם הם נשלחים לעיתים במימון ו/או השתתפות של עמותת עיר"ד.
מכשור מתקדם מהסוג שקידם מאוד את רמת השירות והטיפול שניתן במלר"ד הוא לדוגמא מכשיר האולטרסאונד הנייד שמגיע למיטת הנבדק ומאפשר לאבחן את מצבו המדויק של הילד ולתת מענה מהיר במקרה של חבלות ראש , בטן ,דימומים, הגדלת אברים או כל פרוצדורה אחרת מצילת חיים.
מכשור אחר הוא מכשיר לבדיקת גזים בדם שתוצאותיו כה חשובות בשלבי החייאה בדיקה שנעשית במקום ובמקום לבזבז זמן יקר וכוח אדם על שליחת הדם למעבדה והמתנה לקבלת התשובות.
המלר"ד למען הילדים וגם למען המשפחות
צוות המלר"ד כולל לא רק רופאים ואחיות אלא גם מזכירות שמקבלות את פני המשפחה, עובדת סוציאלית, מתאמות שירות ועובדי ניקיון.
כולם מקיפים ועוטפים את הילד שמגיע לטיפול ולא פחות מכך את משפחתו.
המחשבה הרבה שמושקעת בטיפול בילד מבוססת על ההבנה שמדובר בטיפול לא רק בו אלא גם במשפחה הדואגת, משום שלא פעם היא זאת שנזקקת יותר להרגעה ולתשומת הלב הראויה.
שיתוף הפעולה המוצלח והפורה של הסגל המקצועי והאמפתי מצליח להשרות אווירה נעימה יותר שמקילה על בירור המצב והטיפול בילד ובעיקר תורמת לייצוב מצבם הרגשי של קרובי הילד, לא פחות מאשר מצבו הרגשי של הילד המטופל.
חשיבות הפעילות של עיר"ד במלר"ד
מאה אנשים שעובדים יחד בכל ימות השנה הם אלה שהפכו את המלר"ד למה שהוא – חדר מיון שהוא גם עולם בפני עצמו שבו אנשי הסגל למדו בשטח מהו סדר העדיפויות והצרכים הנכון הן מבחינת הכשרה וידע מקצועי נוסף ברפואת ילדים דחופה והן מבחינת הציוד רפואי שנדרש על מנת להגיע למצוינות שמאפיינת כיום את המלר"ד בשניידר.
כל זה התאפשר גם הודות לשיתוף הפעולה ההדוק והיומיומי של הסגל עם אנשי עיר"ד הקשובים לכל צורך ודרישה, וגם יוזמים חלק מהפעילות שנראית מועילה ומקדמת את המחלקה, כמו הכשרות ברפואה משלימה שמיעלות את שיטות הטיפול בילד וגם במשפחתו בכמה רמות.